Liput ja viirit

Liputusohje

Lahden Purjehdusseuran samoin kuin muidenkin purjehdus- ja veneilyseurojen lipun käytöstä säädetään laissa ja seuran säännöissä. Käyttöoikeus määräytyy seuraavasti: Lippua saa käyttää

- katsastetussa veneessä, joka on merkitty seuran venerekisteriin

- kun veneessä on päällikkönä tai miehistön jäsenenä LPS:n jäsen

Viiriä voi käyttää jokainen LPS:n jäsen

LPS:n veneliput

Lipun koko Lipputangon pituus Hinta
Vene alle 7 m 44x72 cm 100 cm 35 €
Vene 7 - 10 m 55x90 cm 120 cm 42 €
Vene yli 10 m 66x108 cm 145 cm 47 €

Lahden Purjehdusseuran jäsen on oikeutettu kantamaan seuran virallisia tunnuksia. Niiden luovuttaminen seuraan kuulumattomalle on kielletty.

Seuran jäsen saa käyttää veneen perälippuna seuran lippua vain, jos  vene on vuosittain katsastettu, josta osoituksena veneessä on oltava seuran antama venetodistus ja vene on merkitty seuran venerekisteriin sekä veneen haltija on seuran jäsen.

Suomen lippuja ilman seuratunnusta voi ostaa veneilytarvikeliikkeistä.

Viirit

LPS Veneenomistajan viiri 22x44cm

LPS Veneenomistajan viiri 26x50cm 35

Veneessä käytettävät viirit osoittavat sen päällikön tai omistajan jäsenyyksiä, tutkintoja ja harrastuksia. Kulussa olevassa tai miehitetyssä kiinnitetyssä veneessä käytetään vain sellaisia viirejä, joihin sen kulloinenkin päällikkö on oikeutettu.

Miehittämättömässä kiinnitetyssä veneessä käytetään vain sen omistajan tai haltijan viirejä. Kaikilla viireillä tulee olla jokin merkitys Joihinkin tilanteisiin liittyvissä hupi- tai mainoslippuja voidaan haluttaessa pitää vasemmassa saalingissa.
Lasten iloksi tarkoitetut tuulipussit ja vastaavat sopivat parhaiten peräharukseen.