Tukikohtien pelisäännöt

Laivakoirat on pidettävä tukikohdissa kytkettynä.
  • Makkaranpaisto ja tulenpito hoidetaan grillikatoksessa sekä laiturittoman rannan virallisella nuotiopaikalla – turvallisuudesta huolehtien.
  • Puut noudetaan puuvarastosta. Luvaton harvennus kasvavassa puustossa on kiellettyä.
  • Jätehuoltoa ei tukikohdassa ole, joten roskat ja esimerkiksi tyhjät pullot ja tölkit pitää viedä mennessään mantereen sallittuihin roskan keräysastioihin.
  • Hauskaa pidetään grillikatoksessa.
  • Koirat on pidettävä kytkettyinä.
  • Käymäläjätteen tai öljyisten pilssivesien päästäminen veteen on kielletty. Myös muun ns. “harmaan veden” laguuniin päästämistä tulee välttää.
  • Tukikohdissa käytetään tukikohtien omia saunoja. Veneiden omia saunoja käytetään siellä missä ei ole muuta mahdollisuutta.
  • Välttämätön akkujen lataus suoritetaan maisemaristeilyjen tai kaupassakäynnin yhteydessä, eikä laiturissa.
  • Tukikohtaan tullessamme toivomme aina saapuvamme siistiin ja hyvin hoidettuun paikkaan. Kun jätämme sen sellaiseksi lähtiessämme toiveella on mahdollisuus toteutua!

Päijänteen tukikohtien yhteiset pelisäännöt

• Vene-, purjehdus- ja järvipelastusseurojen lipun alla purjehtivat, katsastetut alukset miehistöineen ovat tervetulleita muiden seurojen avoimiin saaritukikohtiin.

Seurat nimeävät tukikohtansa joko vain jäsenilleen (Hökkä) tai avoimiksi (Ykskoivu). Muille kävijöille tiedotetaan käytännöstä ystävällisesti ja ohjataan näitä liittymään seuroihin saadakseen palveluja.

• Vierailijoiden velvollisuutena on maksaa seuran määrittämän venekohtaisen palvelumaksun,  mikäli jäävät tukikohtaan ja käyttävät siellä esimerkiksi saunaa tai keittokatosta. Maksu on tarkoitettu kattamaan polttopuu- ja muita huoltomenoja. Käynti ja maksut kuitataan vieraskirjaan.

• Lyhyet pysähdykset ilman palvelujen käyttöä ovat maksuttomia.

• Vieraat kunnioittavat isäntäseuran määrittämiä sääntöjä ja toimintatapoja. Näistä ilmoitetaan ilmoitustauluilla.